söndag 20 februari 2011

Fladdermusmannen - Jo Nesbø


Fladdermusmannen är en helt ok Nesbø-bok men inte den bästa i serien om polisen Harry Hole. Jag gillade att Oslo och Norge i den här boken är bytt mot Sydney och Australien dit Harry skickats för att delta i utredningen av mordet på en norsk kvinna. Förutom mordutredning brottas Harry åter med spritbegäret samt träffar på kärleken. Det som först föreföll vara ett enskild mord visar sig vara ett i en lång rad av mord och våldtäkter på blonda kvinnor över hela Australien.

Boken innehåller precis som man kan förvänta sig (och begära!) en hel del spänning och oväntade vändningar. Spänningen var inte helt på topp från början men växte undan för undan genom boken och mot slutet var det ivrig sträckläsning som gällde för mig.

Om du gillar deckare och du gillar Jo Nesbø och serien om Harry Hole har jag inga problem att rekommendera Fladdermusmannen. Om du däremot är deckarskeptiker så tror jag inte att det här är boken som kommer att omvända dig.

lördag 19 februari 2011

Come back och nystart

Bryter nu radiotystnaden efter att ha legat lågt sedan november 2009. En lång tids uppehåll som beror på flera olika saker. Dels på att jag inte mäktat med att skriva så mycket och dels på att jag tyvärr inte heller läst särskilt mycket. Vet inte varför men jag tappade lässuget rejält ett tag där. Jag kan dock med stor glädje meddela att jag nu hittat tillbaka till läsningen igen på allvar.

Återkommer inom kort med recension av Jo Nesbøs Fladdermusmannen. Jag kan också meddela att jag skaffat en ebok-läsare (eller läsplatta, eller vad man nu vill kalla det). Jag har skaffat en iriver Cover Story och kommer så småningom även att skriva lite om den och hur det är att läsa eböcker. Jag måte bara hinna känna lite mer på den först.